انواع بیمه عمر:
1. بیمه تمام عمر انفرادی
هدف در بیمه تمام عمر اطمینان یافتن از آینده افراد ذینفع مورد نظر او پس از فوت وی میباشد. تعهد شرکت بیمه در این زمینه در مقابل دریافت حق بیمه میباشد. بیمه گر در ازای دریافت حق بیمه ، بطور مادام العمر متعهد می شود که اگر هر زمان و به هر علت، بیمه شده فوت کند سرمایه مندرج در بیمه نامه را با اضافه سرمایه ای که از محل مشارکت در منافع تامین شده به استفاده کننده بپردازد. این بیمه بیشتر برای تأمین امنیت مالی خانواده پس از فوت فرد طراحی شده است.
2. بیمه عمر زمانی انفرادی (به شرط فوت)
بیمه عمر زمانی (به شرط فوت) نوعی از بیمه عمر است که اغلب توسط سازمانهای دولتی برای کارکنان خریداری میشود. هدف اصلی این بیمه، حمایت از خانواده و ذینفعان بیمهشده در صورت فوت وی در طول مدت اعتبار بیمهنامه است. بیمه عمر زمانی که با نام بیمه عمر به شرط فوت نیز شناخته میشود، با پرداخت حق بیمه توسط بیمهگذار، تضمین میکند که در صورت فوت فرد بیمهشده در طول دوره اعتبار بیمهنامه، مبلغ تعهد شده در قرارداد به ذینفعان پرداخت میشود.نکته مهم این است که در این نوع بیمه، سرمایه تنها در صورت فوت فرد بیمهشده در طول اعتبار بیمهنامه به ذینفعان تعلق میگیرد. اما اگر فرد تا پایان مدت بیمهنامه زنده بماند، بیمهگر هیچ تعهدی نسبت به استرداد حق بیمههای پرداخت شده ندارد و سرمایهای به بیمهشده یا ذینفعان پرداخت نمیشود. این بیمه نیز بیشتر برای تأمین امنیت مالی خانواده پس از فوت فرد طراحی شده است.
3. بیمه عمر مانده بدهکار انفرادی
این بیمه برای افرادی طراحی شده که وامهای بلندمدت مانند وام مسکن دریافت کردهاند. در صورت فوت فرد بیمهشده، شرکت بیمه مابقی بدهی وام را پرداخت میکند. این نوع بیمه، گزینه مناسبی برای افرادی است که دغدغه پرداخت بدهیهای بزرگ توسط خانواده پس از فوت وی دارند.
4. بیمه عمر مختلط انفرادی (عمر و سرمایهگذاری)
بیمه عمر مختلط ترکیبی از بیمه عمر و سرمایهگذاری است. اگر فرد بیمهشده در طول مدت قرارداد فوت کند، سرمایه به ذینفعان پرداخت میشود، و اگر تا پایان قرارداد زنده بماند، سرمایه مندرج در بیمهنامه بهاضافه سرمایه اضافی که از محل مشارکت در منافع تأمینشده است به فرد پرداخت می شود. این بیمه، علاوه بر پوششهای بیمهای، امکان سرمایهگذاری را نیز فراهم میکند. لذا این بیمه علاوه بر تأمین امنیت مالی خانواده پس از فوت فرد، سرمایه گذاری برای خود فرد می باشد.

در کنار بیمه انفرادی دو نوع بیمه نیز وجود دارد:
- بیمه عمر مشترک (دو نفره)
- در این نوع بیمه، دو نفر به صورت همزمان تحت پوشش بیمه قرار میگیرند. اگر هر یک از آنها در طول مدت بیمهنامه فوت کند، مبلغی به ذینفعان پرداخت میشود. این بیمه برای زوجها یا شرکای تجاری مناسب است.هر کدام از این بیمهها با توجه به شرایط مالی، وضعیت خانوادگی و اهداف فردی میتوانند انتخاب مناسبی باشند.
- بیمه عمر گروهی
- این نوع بیمه برای گروههایی مانند کارکنان یک شرکت یا اعضای یک سازمان ارائه میشود. بیمه عمر گروهی مزایایی چون هزینههای کمتر برای افراد در مقایسه با بیمههای فردی دارد و معمولاً توسط کارفرما به عنوان بخشی از مزایای شغلی ارائه میشود.